HYBRIDE
Hoe werkt het hybridesysteem Logatherm WPLSH van Buderus?
Eerst en vooral is het goed om weten dat het Logatherm WPLSH-hybridesysteem geïnstalleerd kan worden bij de nieuwbouw van een woning of om een bestaande Buderus-installatie te upgraden, als het gaat om een gas- of stookoliecondensatieketel van maximaal 30 kW. 

Het is een supercompact toestel met een kleine lucht-waterwarmtepomp en een speciale regeling. Met die regeling kan de gebruiker de kost per m³ gas of per liter stookolie en per kWh elektriciteit aangeven. In functie van de buitentemperatuur werkt het WPLSH-hybridetoestel als een warmtepomp, in gemengde modus en zelfs 100% op gas of stookolie. 

Als de buitentemperatuur relatief mild is, dan ligt de COP (Coefficient Of Performance, rendement van de warmtepomp) hoger en is de aanvoer van (elektrische) energie om warmte te produceren miniem. Is het daarentegen heel koud buiten, dan is de COP niet rendabel en werkt het toestel enkel op gas of stookolie, zoals een eenvoudige condensatieketel. 

Kortom, het nieuwe Buderus Logatherm WPLSH-hybridesysteem combineert een gas- of stookoliecondensatieketel met EMS of EMS plus-regeling en een lucht-warmtepomp met een nominaal vermogen van 7 kW op basis van splittechnologie. 

Dit hybridesysteem dekt een vermogensbereik tot 30 kW (afhankelijk van het vermogen van de ketel). Het fundamentele verschil met de huidige bivalente systemen is dat het Logatherm WPLSH-hybridesysteem van Buderus slechts één regelmodule bevat, namelijk de Logamatic EMS, die bestuurd wordt door de Logamatic RC35 or RC300-bedieningseenheid.

BUDERUS HYBRIDEContact Info
an image

NV Cuppens verwarming

Droogstraat 22
3660 OPGLABBEEK

Email: contact@cuppensverwarming.be

Tel.: +32 (0)89-85 40 24
Fax : +32 (0)89-85 83 79